Back to top

Tata(bánya)i gyakorlaton jártunk

2019. június 19-én a Vidékfejlesztési Szakközépiskola III.CR/B (regionális idegenforgalom menedzsmentje és szolgáltatások az idegenforgalomban) és I.ST/C ésIII.ST/C (szolgáltatások az idegenforgalomban – sport tagozat) osztályok szakmai gyakorlaton vettek részt.

            Utunk első állomása Tatabánya volt, ahol megtekintettük az ősi magyar jelkép, a turulmadár legismertebb magyarországi szobrát, amely 1907 óta figyeli a Tatabánya fölé magasodó mészkőszirt tetejéről az alatta elterülő tájat. A szobrot lenyűgöző méretei miatt (15 m a fesztávolsága) már messziről látni lehet, nem véletlenül lett a város jelképe. A következő állomás Tata városa volt, ahol a városnéző kisvonattal tettünk egy körutat. A tó környékén és kicsit távolabb is láthattuk a fő nevezetességeket: az Esterházy-kastélyt, a Várat, a vízimalmokat, a Kálvária-dombot, az Angolkertet és a körút végén pedig megtekintettük a Vár épületében a Kuny Domokos Megyei Múzeumot.

            Nem véletlen, hogy Tata kedvelt úti cél a turisták körében, hiszen számos látnivalóval és természeti értékkel rendelkezik. A résztvevők közül sokan tervezni kezdték a városka következő látogatását, hisz még sok egyéb programot kínál a látottakon kívül.