Študijný odbor potravinártsvo – potravinár kvalitár pripravuje žiaka na činnosť stredného technicko-hospodárskeho pracovníka v oblasti potravinárstva, hodnotenia, kontroly a dozoru výroby, hygieny, distribúcie a predaja potravín. Obsah vzdelávania reaguje aj na nové trendy rozvoja potravinárstva a chemického priemyslu, pôdohospodárstva, ktoré s týmito odvetviami súvisia a využívajú ich.
Žiaci si môžu vybrať z nasledovných odborných zameraní:
2940 M 09 potravinártsvo – potravinár kvalitár
- Absolventi vedia hodnotiť a kontrolovať potraviny, tvoriť výživové programy, vykonávať poradenstvo v oblasti výživy.
- Sú schopní orientovať sa v problematike základných potravinárskych technológii, v problematike výživy a dietetiky, v analýze a hodnotení potravín, v oblasti potravinárskej legislatívy, zdravia a hygieny.
- Absolventi sú schopní pracovať v zariadeniach verejného stravovania, školských jedálňach, pri tvorbe a zostavovaní zdravých a dietetických jedál.
- Absolventi sú schopní samostatne vykonávať odborné operácie ako potravinársky technik, kvalitár, laborant vykonávajúci biochemické a mikrobiologické operácie, kontrolór akosti v potravinárskych a spracovateľských podnikoch, v prevádzkových laboratóriách.
- Absolventi môžu pôsobiť ako manažéri v odvetviach potravinárskeho priemyslu a ako technicko-hospodársky pracovníci v potravinárskom priemysle, v distribúcii a predaji potravín.
- Môžu pokračovať vo vysokoškolskom štúdiu príslušného zamerania.
Školský vzdelávací program si môžete pozrieť tu: