Back to top

2021/2022

SK01-KA122-VET-000016342

A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola 15 vendéglátóipari tanulmányi szakon tanuló diákja egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetően júniusban három héten keresztül Budapest előkelő szállodáiban tölthette kötelező szakmai gyakorlatát.

Ezúttal négy fővárosi hotel biztosította az Erasmus+ projektben részt vevő fiatalok számára a színvonalas szakmai fejlődés lehetőségét. A Szent István Bazilika mellett található, modern és egyben otthonos Hotel Central Basilica, a Váci utca forgatagában elhelyezkedő Estilo Fashion Hotel, az 1900-ban épült épületben elhelyezkedő Hotel Memories, ill. Budapest központjában fekvő, csendes, családias szálloda, a Benczúr Hotel kiváló szakmai gyakorlati helyszínnek bizonyultak.

A housekeeper, felszolgáló, reggeliztető, recepciós, ill. szakács pozicióban dolgozó leendő vendéglátóipari és szállodaipari szakemberek sok hasznos ismerettel, gyakorlati tudással, számos szakmai fogással lettek gazdagabbak Magyarország fővárosában. A méltán híres magyar vendéglátás fortélyait nagytudású, többéves szakmai gyakorlattal rendelkező mentoraiktól leshették el. Testközelből ismerhették meg a több száz főt elszállásoló szállodák működési struktúráját, marketing tevékenységét, a magyar konyhaművészet csínját-bínját, a modern, innovatív felszolgálás alapjait, továbbá pontosságból, rugalmasságból és gyors probléma megoldásból is sokat fejlődtek.

Kapcsolatteremtő képességükre is nagy hatást gyakorolt az anyaországi környezet, több esetben a vendégekkel történő kommunikációs helyzetekben az angol nyelv használatára kényszerültek, így egyre magabiztosabbak lettek az idegen nyelven történő megszólalás terén is. A pulzáló metropolisz, a kiváló szabadidős tevékenységek, az új barátok, kollégák, a magyar gasztronómia és idegenforgalom vonzereje nagy hatással voltak a diákokra, akik magánemberként és szakemberként egyaránt szeretnének visszatérni Budapestre.