Back to top

Hírek

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A Vidékfejlesztési Szakközépiskola és a Középfokú Sportiskola igazgatósága  szeretettel meghívja az iskola jövendőbeli és jelenlegi diákjait  a 2021/22-es tanév ünnepélyes megnyitójára, amely a felsőbb évfolyamok diákjai számára 8:00-kor kezdődik az osztálytermekben. A jövendőbeli elsősöket az iskola dísztermében fogadjuk 9.00 órai kezdettel. 9.30 órától pedig szülői értekezletet tartunk, melyre szeretettel várjuk az első évfolyam diákjainak szüleit.  

 
 
29. 8. 2021

Kedves Diákok!

Történelmi tanévet zárunk ma. A közelmúltban nem volt még olyan időszak, hogy a diákok csaknem hét hónapon keresztül nem az iskolapadban tanultak. Mindannyiunk örömére a kedvező járványügyi helyzetnek  köszönhetően májustól újraindult a tantermi oktatás. Büszkék vagyunk Rátok, hogy rugalmasan vettétek az akadályokat,  és szorgalmatok, igyekezetetek a körülmények ellenére sem lankadt, így pedagóguskollégáim áldozatkész munkája nem maradt eredmény nélkül. Vigyázzatok magatokra a nyári szünet alatt! Mindnyájatoknak kellemes pihenést, vidám vakációt kívánok. Szeptemberben találkozunk. J

Szabó László, igazgató

2. 7. 2021

Evezés, pancsolás, sütkérezés, barnulás és gulyásevés várt ránk 2021.június 21-én Vajkán.  A Vidékfejlesztési Szakközépiskola III.FJK/A és III.ST/C évfolyamának tanulójaiként keltünk  útra, hogy meghódítsuk a vajkai  Duna-ágakat és elsajátítsuk az evezés alapjait. Izgalmas csónaktúrának néztünk elébe s az idő is kegyes volt hozzánk. A túravezetőnk, Tibor,   türelmes és tapasztalt ember lévén tudta, hogyan tanítson meg minket beszállni és kiszállni a kenuból, vagy egyenesen haladni előre a vízen /és nem cikk-cakkban/….A négyórás evezés után jólesett a finom gulyás és a hideg kofola! Elfáradva bár, de büszkén hazatértünk.  De jó, hogy megtanultunk evezni!

 
 
23. 6. 2021

2021. június 3-án és 9-én az I.CR/B és a II.CR/B osztályok, idegenforgalmi szolgáltatások és regionális idegenforgalom menedzsere szakon tanuló diákok, városi gyalogtúrán voltak a szakgyakorlatukon belül. A téma Dunaszerdahely idegenforgalmi feltételeinek a megtekintése és összehasonlítása volt.

              Az elsősök az útjukat a városnéző kisvonattal kezdték, így jutottak el az autóbuszállomásra, ahol megnézték az ott található szolgáltatásokat, majd gyalogosan folytatták útjukat a Thermalparkba.

A másodikosok először a Mol Arénát és a körülötte lévő sportolási lehetőségeket, szabadtéri létesítményeket tekintették meg.

A Thermalparkban Mgr. Horváth Katalin, marketing-menedzser és Dr. Bodó Zoltán, menedzser vezette végig a csoportokat, bemutatta a lehetőségeket, amelyek több ország turistáit vonzzák Dunaszerdahelyre. A több mint 18 hektáron elterülő központban számos medence, szálláslehetőség, vendéglátóhely, kiegészítő szolgáltatás várja az érdeklődőket.  A tavaly felavatott tó nem csak a sport, hanem a kultúra terén is biztosít lehetőségeket a vendégeknek. A csoportok összehasonlíthatták a különböző kategóriájú és osztályú szálláshelyeket, megtekinthettek többféle szobát is, és a konferenciaterem, valamint a mellette található terasz nagyon elnyerte a tetszésüket.

A hazafelé úton még a városban található egyéb realizációs feltételek mellett elhaladva, nagy hőségben, élményekkel és tervekkel gazdagodva érkeztek meg az iskolához a diákok, többeknek adott a gyakorlat ihletet a jövője tervezéséhez.

 

 

 

16. 6. 2021
2021.június 10.
Képzőművészeti Spektrum 
A nem professzionális képzőművészeti verseny- a Képzőművészeti Spektrum - a Nagyszombati kerületben élő művészek legfontosabb rendezvénye, melyre iskolánk tanulói is ellátogattak. (II. CR/B) 
Köszönjük az élményt! 
14. 6. 2021

2021.június 11- én a III.D osztály hotelakadémia szakon tanuló diákjai és osztályfőnökük ünnepélyes közös tízóraival búcsúztatták el az idei iskolai évet. Az utolsó tanítási napon a diákok jókedvűen emlékeztek meg az elmúlt tanév eseményeiről, miközben vidáman falatoztak. Ezután már csak az utolsó megmérettetés van hátra számukra, a szakgyakorlat. Köszönjük a tanáraik és mestereik munkáját, a tanulóknak pedig sok sikert kívánunk!

 
 
 
 
14. 6. 2021

2021. május 27-én az I.CR/B, a II.CR/B és a III.CR/B osztályok, idegenforgalmi szolgáltatások és regionális idegenforgalom menedzsere szakon tanuló diákok, gyalogtúrán vettek részt az iskolai tanulmányi gyakorlat keretén belül. A gyalogtúra célja a Cséfalvay család által alapított tőkési vízimalom és a tőkési Duna-ág megtekintése volt.

Dunaszerdahelyről indulva Kisudvarnokon át, az új kerékpárúton haladva elértünk a vízimalomhoz. A malmot megtekinthettünk belülről is, illetve kiderült, hogy az egyik elsős diákunk ükmamájának a családja alapította. A malom megtekintése után kellemes pihenőben volt részünk a tőkési Duna-ág partján üldögélve. Majd a hazaút következett, ami dalolva, beszélgetve és viccelődve, ámde egyre fáradtabban telt.

A gyalogtúra során legkevesebb 20 km-t megtettek a diákok és tanáraik, ami a távoktatás után bizonyára egy életreszóló élménny  minden túrázó számára.

4. 6. 2021

A dunaszerdahelyi Csallóközi Múzeumban járt  egy rendhagyó magyaróra keretén belül az I.HA/D osztály. Megismerkedhettek a a régió népének egykori életével,   megtekintették parasztkonyhát, a nyitott kéményes konyhát, a parasztszobát, az aranymosás munkaeszközeit, a fonás és a szövés eszközeit, a martosi szobát, a céhek életének és tevékenységének különböző emlékeit, továbbá a régi fegyvereket és pénzérméket. A diákok számos érdekes és értékes információval lettek gazdagabbak. 

4. 6. 2021

Iskolánk tanulói a hagyományokhoz híven ebben az évben is részt vettek a Gábriel Polgári Társulás "Pislákoló mécses " címmel rendezett vers- és prózamondó versenyén, amely az online térben zajlott. A szorgalmas munka meghozta gyümölcsét! 

Soós Tünde, Csápai Balázs Rudolf - I.FJK/A
Kubicsek Vivien - II.FJK/A
Egri Tímea - III.FJK/A
ezüstsávos minősítés kapott. 
Gratulálunk! 
20. 5. 2021

Nagy örömünkre szolgált, hogy a húsvét alkalmából megrendezett gasztronómiai versenyt már nem online formában, hanem az iskola épületében, diákjaink jelenlétében tudtuk kiértékelni. A versenyzők eredetileg két kategóriában nevezhettek, de annyi nagyszerű pályamunka érkezett be, hogy a zsűri végül három kategóriába sorolta a konyhaművészeti alkotásokat: teríték, finomság (étel), édességek (desszert). Kategóriánként három helyezett kapott díjat, továbbá  az iskola facebook-oldalán legtöbb lájkot kapott versenyzők pedig  különdíjban részesültek.

19. 5. 2021

Iskolánk igazgatósága minden évben díjazza azokat a diákokat, akik a négy, ill. öt év alatt jó eredményeket értek el, sikeresek és aktívak voltak. A hagyományokhoz híven idén is átadásra került a Pro Schola-díj, melyet Hajas Viktória V.D osztályos tanuló kapott aktív munkájáért.

Könyvjutalomban a következő diákok részesültek:

V.D

 • Gútai Krisztina – tanulmányi eredményeiért, az iskolai és kulturális rendezvényeken való szereplésért
 • Kovács Noémi - tanulmányi eredményeiért, az iskolai és kulturális rendezvényeken való szereplésért
 • Vaczulka Júlia - az iskolai és kulturális rendezvényeken való szereplésért

IV. A

 • Daragics Júlia Rebeka – a négy év alatt tanúsított példás magaviseletéért, kiváló tanulmányi eredményeiért, iskolai, járási, kerületi, valamint nemzetközi versenyeken elért sikeréért
 • Lelovics Ildikó – példás magaviseletéért, kitünő tanulmányi eredményeiért
 • Mogrovič László – példás magaviseletéért, osztályban betöltött példamutató szerepéért, valamint segítségéért
 • Lancz Veronika – példás magaviseletéért, kitűnő tanulmányi eredményeiért
 • Tóth Balázs – példás magaviseletéért, kitűnő tanulmányi eredményeiért
 • Csőz Nóra – példás magaviseletéért, kitűnő tanulmányi eredményeiért
 • Szakállos Viktor – példás magaviseletéért, kitűnő tanulmányi eredményeiért

IV.B

 • Kamlár Friderika - kitűnő tanulmányi eredményeiért, valamint aktivitásáért
 • Soós Szabina - kitűnő tanulmányi eredményeiért, valamint aktivitásáért
 • Kardos Dominik - kitűnő tanulmányi eredményeiért
 • Németh Réka - kitűnő tanulmányi eredményeiért,
 • Mészáros Alíz - kitűnő tanulmányi eredményeiért
 • Varga Rebeca – aktivitásáért

IV.C

 • Angermayer Dominik – kitűnő tanulmányi eredményeiért
 • Páhi Dominik - kitűnő tanulmányi eredményeiért
 • Vidovič Erik - kitűnő tanulmányi eredményeiért, aktivitásáért, segítőkészségéért

 

 

 

 

 
 
 
18. 5. 2021

Oldalak