Back to top

Tanulmányi versenyek

A Poznaj slovenskú reč elnevezésű szlovák nyelvművelő verseny az egyik legismertebb, már tradícíóval rendelkező verseny a magyar tannyelvű iskolák diákjai számára. Iskolánkon 2022. február 1-jén kerult megrendezésre Mgr. Gabriella Lelkes, PhDr. Horváth Piroska és Mgr Dobócky Mária szervezésével. Iskolánkat az alábbi tanulók képviselték: III.A Vivien Szakál, Márk András Farkas III.B Boglárka Ádám, Emma Tóthová III.SM Alexandra Farkasová, Nikolasz Keresztesi, Hugo Paulo, Donát Mészáros, Dorina Darányiová Továbbjutottak:Vivien Szakál, Emma Tótová, Alexandra Farkasová, Nikolasz Keresztesi Gratulálunk az elért eredményhez, a továbbjutóknak pedig sok sikert kívánunk a járási fordulóhoz.
Iskolánk két diákja sikeresen szerepelt az angol olimpiász járási fordulóján, amelynek megrendezésére 2023. 1.19-én került sor. Tóth Ádám, II.D/HA osztályos tanuló harmadik helyezést ért el a 2D kategóriában és Végh Máté József, II.SM osztályos tanuló az első helyen végzett a 2C2 kategóriában. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
2022. december 8-án a Vidékfejlesztési Szakközépiskola nyílt napot tartott, melynek keretén belül a vendéglátó- és szállodaipari szakon tanuló diákok részére versenyt hirdetett meg cukrász és díszterítés kategóriában. A téma természetesen a közelgő karácsony volt. A verseny célja voltaképpen, a tanórákon és a gyakorlati munkahelyeken elsajátított tudást és szakmai készségeket minél teljesebb körűen és a ma már egyre inkább elvárt kreatív módon mutassák be a résztvevő diákok. A díszterítési versenyt - szépen megterített asztalok, a versenyzők felkészültsége, igényessége, kreativitása, és az új trendek ismerete jellemezte. A cukrász kategóriában induló versenyzők között akadtak, akik új kreatív ötleteket csempésztek be a karácsonyi sütögetésbe, de voltak olyanok is, akik hűek maradtak a hagyományokhoz. Az elkészült sütemények a büféasztalokra kerültek, nemcsak megtekintésre, de zsűriző vendégeink fogyaszthattak is belőle. Tudjuk, hogy néha igen nehéz egy-egy ilyen eseményre felkészíteni a diákokat, mégis úgy gondoljuk, hogy szükség és igény van az ilyen versenyekre, egyrészt, hogy megmutassuk diákjaink szakmai munkásságát és másrészt betekintést nyújthassunk szakképző iskolánk mindennapi életébe. A verseny nemcsak a tudás felmérésére szolgál, hanem maga a tanulás egyik formája is, hiszen mindig tanulhatunk valami újat egymástól, ami túlmutat az egymás közti küzdelmen.   A versenyen indulók magas létszáma és az ünnepi hangulat gondoskodott arról, hogy a verseny sikeres volt. Köszönjük a versenyzőknek, hogy jelenlétükkel és munkájukkal emelték a verseny színvonalát. Az iskola vezetősége nevében ígérjük, hogy a jövőben is igyekszünk felkarolni a vállalkozó gondolkodású és kreatív megoldásokat kereső fiatalokat, valamint támogatni fogjuk őket abban, hogy szakmai alázattal rendelkező, gyakorlatias szakemberekké váljanak.  I. HELY DERZSI BENCE (cukrászat) I. HELY PORUBSKÁ ALEXANDRA, KOZMÉR KINGA (díszterítés)
Gratulálunk iskolánk irodalomkedvelő diákjainak sikereihez! Femme Fatales: Fazekas Nóra, Gál Laura, Soós Anikó (II.D) – kreatív minielőadás I. hely (felkészítő tanár: Kis Lívia) Százszorszépek: Németh Evelin, Tóth Lili, Soós Tünde (III.A) – kreatív minielőadás különdíj, irodalmi verseny IV. hely (felkészítő tanár: Mucska Zsuzsanna) SZÉP VOLT LÁNYOK!
Örömmel tudatjuk, hogy iskolánk két diákja sikeresen szerepelt a hétvégén Komáromban megrendezett Pislákoló mécses vers - és prózamondó versenyen.  Csápai Balázs Rudolf (III.A/FJK) -  arany sávos, Miklós Dénes Imre (I.A/FJK)  -  ezüst sávos besorolást ért el. Sok szeretettel gratulálunk!
2022. december 1-jén Perleczky Balázs, II.B/C osztályos tanuló képviselte iskolánkat Pozsonyban, a XVI. Kulcsár Tibor Vers- és Prózamondó Versenyen. Idén Aich Péter, Keszeli Ferenc, Soóky Gál László, Farnbauer Gábor és Győry Attila műveiből választhattak a versenyzők. Balázs a választott prózát nagyszerűen adta elő. Kategóriájában a 2. helyen végzett a megmérettetésen. Az elért sikerhez gratulálunk, további sikeres versenyzést kívánunk!
2022. november 28. -Iskolánk tanulói részt vettek az Èrsekújváron rendezett Petőfi Vetélkedő döntőjében, melynek ötletes neve - Szekéren és az apostolok lován a Felföldön. A színvonalas verseny három fordulóból állt. Az igényes feladatok között szerepelt verselemzés(a híres eperjesi költőverseny műveiből), életrajzi adatokat tartalmazó feladatsor kitöltése, versmondás, Petőfi Sándorhoz kapcsolódó  felvidéki helyszínek és műemlékek,szobrok felismerése.  Csapataink kiváló teljesítményt nyújtottak. Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek. Csodás élményekkel és díjakkal érkeztünk haza. A versenyzők a III.A/FJK osztályból: Csápai Balázs Rudolf, Németh Evelin, Tóth Lili, Soós Tünde, Ágh Dániel, Kelemen László. Sok szeretettel gratulálunk!
2022. november 14-én megrendezésre került az angol olimpiász iskolai fordulója. A versenyen 30 tanuló vett részt. A tesztben szövegértést és nyelvtani feladatokat oldottak meg a versenyző diákok. Az iskolai fordulón az 1. helyen Tóth Ádám II.HA/D osztályos tanuló, 2. helyen Mészáros Donát III. SM osztályos tanuló és a 3. helyen Ádám Boglárka III. CR/B osztályos tanuló végzett. Az iskolánkat a járási fordulón a 2.D kategóriában Tóth Ádám, a 2.C2 kategóriában Végh Máté József II. SM osztályos tanuló fogja képviselni. Gratulálunk és sok sikert kívánunk!
Irodalomtanításunkban sajnálatos módon aránytalanul kevés tér jut a női írók alkotásainak megismertetésére; ezt a hiányt igyekszik a maga keretei között pótolni az idei Legere Irodalmi Verseny. A versenyfeladatok klasszikus és kortárs nőírók művein keresztül a különböző szövegértelmezési technikák elsajátítását, az élményszerű befogadást és műértelmezést, az irodalomtörténeti és -elméleti ismeretekben való elmélyülést, a kommunikációs készség fejlesztését, illetve az olvasás iránti pozitív(abb) attitűd kialakítását szolgálják. A Legere Irodalmi Verseny az érettségire való, négy éven át zajló felkészítést és felkészülést segíti.  Iskolánk tanulói is bekapcsolódtak a versenybe.  III.A/FJK- Németh Evelin, Soós Tünde, Tóth Lili II .D/HA- Gál Laura, Fazekas Nóra, Soós Anikó Sok sikert kívánunk!      
2022. november 8-án jutalomkiránduláson vettek részt a III.B, IV.D és V.D osztályok. A III. B osztály az idei nyelvi nap győztese volt, míg a két vendéglátóipari osztály az elmúlt években a karácsonyi osztálydíszlet versenyt nyerték meg. Úti céljuk a középkori bányaváros, Selmecbánya volt. Az időjárás nagyon kedvezett a kirándulóknak. A Leányvártól indulva egy közös séta során jutottak el Petőfi Sándor, Mikszáth Kálmán és Andrej Sládkovič egykori iskolájához, az evangélikus líceumhoz, miközben érintették a Klopacska-tornyot, a Városházát, a Szent Katalin-templomot, a Szentháromság szobrot. Az UNESCO világörökség listáján szereplő város több magaslati pontján gyönyörködtek a csodálatos kilátásban. A diákok ezt követően a bájos kisváros ódon épületei között barangoltak, majd a nap utolsó részében Európa egyik legszebb kálváriájának stációit járták végig. Köszönet az iskola igazgatóságának, hogy ez a kirándulás megvalósulhatott.
A Dunaszerdahelyi Egészégügyi Középiskola által szervezett középiskolások versenyébe iskolánk III. A osztályos diákjai közül Tóth Lili, Németh Evelin, Csápai Balázs Rudolf és Vitálos Boldizsár nevezett be Eco champions néven. A verseny célja a fenntartható fejlődés iránt érdeklődő generáció nevelése és komplex ökológiai szemlélet kialakítása volt. A verseny első fordulójában online oldottak meg a tanulók feladatokat regisztráció után saját iskolájukban. A versenybe 6 iskola 31 csapata nevezett be, ez 138 diákot jelentett. A városi elődöntőbe 57 diák jutott be, mi is bekerültünk. A városi fordulóban a diákok már önálló versenyzőként szerepeltek. Az elődöntőben kahoot feleletválasztós tesztet töltöttek ki. A megoldott tesztek alapján a 15 legeredményesebb tanuló bejutott a városi döntőbe, iskolánkból 3 személy. A döntőben szónoki beszédet kellett írniuk és előadniuk 1 óra alatt megadott környezetvédelmi témáról. Méltán lehetünk büszkék diákjainkra! A különdíjat, amely egy roller volt az FCC Slovakia s.r.o. felajánlásával Tóth Lili kapta. A verseny 2. helyezettje Csápai Balázs Rudolf lett. Gratulálunk a 4 diák teljesítményéhez, a megszerzett ismereteket bizonyára felhasználják majd.
Kedves Diákok!  A nyelvek európai napján megszervezett verseny abszolút győztese a III. B osztály, nyereményük egy OSZTÁLYKIRÁNDULÁS. A diáktanács díját az osztályelnökök pontozása alapján az V.D osztály kapta. Mindenkinek szeretettel gratulálunk. Büszkék vagyunk Rátok. Örülünk, hogy ilyen sok kreatív, ügyes és idegen nyelvekben jártas diákunk van. Köszönjük a részvételt, reméljük emlékezetes napotok volt.

Oldalak