Back to top

Tanulmányi versenyek

2022. május 13- án  első ízben méretette meg tudását a lovas szakon  tanuló diákcsapat. A verseny 5 ügyességi számból tevődött össze.  A feladatok helyes elvégzése mellett az időkorlát betartása is fontos tényezőként  szerepelt.  Mindenkinek gratulálunk, sikeres felkészülést  kívánunk a következő versenyhez. 
2022. május 13-án tartottuk meg az informatika verseny iskolai fordulóját. A versenybe 24 tanuló kapcsolódott be. Az 1. és 2. évfolyam tanulóinak Microsoft Word feladatokkal kellett megbirkózniuk, míg a harmadikosok és negyedikesek kreatív hirdető plakát megszerkesztésében próbálhatták ki magukat. A diákok ügyesen végrehajtották a feladatokat, és rendkívül ötletes marketing anyagok születtek. A legügyesebbek a Duntel jóvoltából értékes ajándékokban részesültek. A fődíj egy elektromos roller volt, ami egy teljes hétre a nyertes rendelkezésére áll. A 2. és 3. helyezettek pedig értékes Duntel ajándékcsomagot tudhatnak magukénak. Ezúton is köszönjük a nagylelkű felajánlásokat! 
Idén két év kihagyás után a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 15. alkalommal újra megszervezhette a méltán híres szolnoki székhelyű Pelikán Kupát. Ez egy gasztronómiai kiállítás és verseny, melyen vendéglátós diákok mérhetik össze tudásukat egymással szakács, cukrász, pincér kategóriában. A Dunaszerdahelyi Szent István téri Közös Igazgatású Iskola (Vidékfejlesztési Szakközépiskola) hotelakadémia szakirányzaton tanuló diákjainak, Forró Alexisnek és Mahor Márk Mihálynak megadatott a lehetőség, hogy részt vegyenek ezen a megmérettetésen Gaál Roland szakoktató irányításával, ahol bronzérmes helyezést sikerült elérniük. A versenyzőknek egy ünnepélyes alkalomra díszített asztalt kellett megteríteniük, hozzá illő menükártyával. A következő fordulóban egy szakmai totó kitöltésével kellett bizonyítaniuk elméleti rátermettségüket. Az utolsó körben pedig egy alkoholmentes koktélt kellett készíteniük a zsűritagok előtt, akik figyelték a koktél elkészítésének technikai részét, az ital kinézetét, majd a végén meg is kóstolták azt. A feladatokra kapott pontok összegzése alapján díjazták a versenyzőket. Diákjaink rengeteget tanultak, láttak, tapasztaltak és hatalmas élményekkel lettek gazdagabbak. Biztosak vagyunk benne, hogy a közeljövőben még sok ilyen, vagy ehhez hasonló versenyen veszünk részt! Gratulálunk a fiataloknak és sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!  
Idén tizenötödik alkalommal rendezték meg az EXPERT Geniality Show országos versenyt, melybe iskolánk diákjai évek óta sikeresen és nagy létszámban kapcsolódnak be. A versenyzők 6 különböző kategóriából kötelezően kettőt választva mérettettek meg. Az idei versenybe országos szinten 656 iskola  10 042 diákja nevezett be. Az 1. és 2. évfolyamban 1945, míg a 3. és 4. évfolyamban 1394 tanuló versenyzett. A mi iskolánkat 30 tanuló képviselte. Kimagasló eredményt ért el Krascsenits Lázár  II. CR/B osztályos tanuló, aki a földrajzi témában országos 1. helyezést szerzett 513 versenyző legyőzésével. A legeredményesebb diákjaink az összetett versenyben elért pontszámaik alapján:                         Vonyik Márk          I. SM     6.hely                         Krascsenits Lázár II. CR/B     8.hely                         Kovács Gergő       II. CR/B  12.hely  Szívből gratulálunk az elért eredményekhez és további sok sikert kívánunk az elkövetkező megmérettetésekhez!
2022. február 7-én került megrendezésre a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny iskolai fordulója. A versenyzők többsége verset mondott, de akadtak olyanok is, akik prózával készültek. A szerzők között akadt klasszikus, kortárs és kisebbségi egyaránt. Az iskola magyartanárai rendkívül örültek, hogy a vészterhes idők ellenére ilyen sok diákot vonzott ez az irodalmi megmérettetés. Iskolánkat a következő tanulók képviselik a járási fordulón: Pálmay László IV.A, Kosár Laura V.D, Kubicsek Vivien III. A, Csápai Balázs Rudolf II.A, Sikora Éva III.A, Komjáthy Edina III.B, Egri Tímea IV.A, Mezei Lili IV.D, Egyházi Kristóf V.D, Mahor Mihály Márk IV.D Minden versenyzőnek szívből gratulálunk. A továbbjutóknak sok sikert kívánunk.
2022. 1. 13-án megrendezésre került az angol olimpiász járási fordulója. Az iskolánkat Németh Fanni, II.CR/B osztályos tanuló képviselte a II.D kategóriában, ahol a 3. helyezést érte el. Az anglofón kategóriában Végh Máté József, I.SM osztályos tanuló versenyzett, aki a 2. helyet szerezte meg. Gratulálunk a sikereikhez!
A hagyományokhoz hűen idén is részt vettünk az országos EXPERT geniality show műveltségi versenyen. Ezen a jubileumi 15. évben iskolánkat 30 tanuló képviselte a megmérettetésben. A felkínált témákból mindenki két témakört választva bizonyította széleskörű tudását és rátermettségét.
November 26-án az iskolánk ismét bekapcsolódott a Best in English online angol versenybe. A versenyen 21 diák vett részt, amelyen a diákoknak szövegértési, nyelvtani  és szöveghallgatási készségüket kellett bizonyítaniuk. A feladatok megoldására 60 perc állt a rendelkezésükre. Az iskolánkon a legeredményesebb diák Tóth Ádám, 1.D osztályos tanuló lett, a 2. legjobb eredményt Veszelovszky Dominik, V. D  osztályos tanuló és a 3. legtöbb pontot Németh Fanni, II.B osztályos tanuló szerezte. Gratulálunk az eredményeikhez!
2021. november 19-én megrendezésre került az angol olimpiász iskolai fordulója. A verseny, amelyen 20 tanuló vett részt, két részből állt. Az írásbeli részben hallgatási feladatot, szövegértést és nyelvtani feladatokat oldottak meg a versenyző diákok. A szóbeli részben képleírásban és párbeszéd alkotásban kellett bizonyítaniuk a tudásukat. Az iskolai forduló első helyezettje  Németh Fanni, II. B osztályos tanuló lett, a másodikon helyen Ádám Boglárka, szintén II. B osztályos  tanuló végzett és a harmadik helyet Márton Kinga, IV. B osztályos tanuló szerezte meg. A járási fordulón az iskolánkat Németh Fanni képviseli. Sok sikert kívánunk neki!
A strasbourgi Európa Tanács kezdeményezésére 2001 óta ünnepeljük szeptember 26-án a Nyelvek Európai Napját. E nap célja felhívni a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára, valamint rámutatni Európa nyelvi sokszínűségére. Iskolánk diákjai is megemlékeztek erről a napról, melynek keretén belül minden osztály színes posztereket készített. A téma szabadon választható volt az angolul és németül beszélő nyelvterületek kultúrájával, sportjával, nevezetességeivel, városaival és hírességeivel kapcsolatban. A poszterkészítés vidám hangulatát angol és német nyelvű dalok tették színesebbé.
A SZMPSZ rendezésében az idén is meghirdették , online formában, a XIV. Kaszás Attila Versmondó Fesztivált. Három kategóriában 346 versenyző- 268 hazai és 78 külföldi - mutatta meg tehetségét. A közel 700 videófelvételből  a színművészekből és drámapedagógusokból álló zsűri választotta ki a legjobbakat. A versenyen iskolánkat három tanuló képviselte: Kubicsek Vivien- III. FJK/A - arany sáv- felkészítő pedagógus: Néma Ivana Hlinka Igor-II. SM- ezüst sáv-felkészítő pedagógus: Mucska Zsuzsanna Borbás Máté Péter-IV. FJK/A- bronz sáv- felkészítő pedagógus: Mucska Zsuzsanna Mindenkinek szívből gratulálunk! 
Iskolánk tanulói a hagyományokhoz híven ebben az évben is részt vettek a Gábriel Polgári Társulás "Pislákoló mécses " címmel rendezett vers- és prózamondó versenyén, amely az online térben zajlott. A szorgalmas munka meghozta gyümölcsét!  Soós Tünde, Csápai Balázs Rudolf - I.FJK/A Kubicsek Vivien - II.FJK/A Egri Tímea - III.FJK/A ezüstsávos minősítés kapott.  Gratulálunk! 

Oldalak