Back to top

Komáromban jártunk

Iskolánk idegenforgalmi szakon tanuló I.B osztályos diákjai 2022. október 21-én szakmai gyakorlaton vettek részt Komáromban, a szomszédos járás központjában.

              Az osztály vonattal érkezett a vasútállomásra, ahonnan a városközpontig számos nevezetességet mutattak be a gyakorló idegenvezetők. A Jókai Színháztól a köztéri szobrokig, a Klapka téren található látnivalókat, az egyházi és közigazgatási intézményeket és az Európa udvart is megtekintettük.

              A felújított Európa szállodát és szolgáltatásait részletesebben is megismerhettük, hiszen kedves meghívást kaptunk az intézmény igazgatónőjétől, aki bemutatta a szálloda részlegeit és az ott dolgozók feladatait. A 4 csillagos hotel nemcsak a turistáknak, hanem más csoportoknak is kínál lehetőségeket, látogatásunkkor üzletemberek tárgyaltak a kávéházban. A VIP lakosztályból kicsit kellemetlen volt a hűvősebb utcára menni, de érdekes programmal folytatódott a városnézés, helyi idegenvezető mutatta be az erődöt, ahol egykor 6000 szovjet katona állomásozott. Betekintést nyertünk a katonák mindennapjaiba, láthattuk a kaszárnyákat,  a gyakorlóteret, élelmiszerraktárakat, medencét, ahol katonai búvárokat képeztek, és érdekes volt teljes sötétségben végigmenni a labirintuson is.

A gyakorlati napot kicsit zordabb időjárásban, de sok érdekességet látva és hallva abszolváltuk, a történelmi ismereteken kívül az idegenforgalmi szolgáltatások lehetőségeit is megismerve.

cikkek