Back to top

Mediális megjelenés

Szinte mindegyik szakirányzaton tanuló diák számára elérhetővé tették a külföldi szakmai gyakorlat lehetőségét, miközben a tanárok szakmai fejlődését támogató pályázat is sikeresnek bizonyult.
Hétfőn, április 8-án diákpolgármester-választásra gyűlt össze a városi ifjúsági parlament. A városi hivatal nagy üléstermében, a Makovecz Imre-teremben hallgatták meg az öt jelöltet, majd titkos szavazással dőlt el, ki lesz 2024-ben Dunaszerdahely város diákpolgármestere.    
Elsöprő sikert arattak a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola vendéglátóipari tanulmányi szakon tanuló diákjai a Kukkonia Hospitality Talent Cup gasztronómiai versenyen. A megmérettetésen az iskola legjobb pincér- és szakácstanulói vettek részt, bizonyítva rátermettségüket, szakmájuk iránti elkötelezettségüket.
A régió iskoláiban pincér és szakács szakon tanuló diákoknak szervezett szakmai versenyt a Kukkónia Polgári Társulás. A tehetségkupán kiderült, hogy ki a legrátermettebb pincér és szakács tanonc a járásban. A diákok megmutathatták, hogy a múlt tanévben megvalósult gasztronómiai és vendéglátóipari képzéseken milyen szintre tudták emelni ez irányú ismereteiket. 
A Szent István téri Közös Igazgatású Középiskolában ünnepélyesen átadták az oktatási intézmény modern konyhai eszközökkel felszerelt második tankonyháját. Az európai uniós forrásokból megvalósuló fejlesztés célja a magas szintű szakoktatás biztosítása a vendéglátóipari szakon tanuló diákok számára.
A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Középfokú Sportiskola diákéletének szerves részét képezik a hagyományos karácsonyváró rendezvények.
Dunaszerdahely |  A végzős diákoknak gratulálunk, az érettségi vizsgákhoz sok sikert kívánunk!
Barcelonából jelentjük
A Vidékfejlesztési Szakközépiskola idegenforgalmi szakán tanuló fiatalok régi álma volt, hogy egy gyakorlat keretén belül repülővel utazhassanak, hiszen az osztály nagy részének még nem volt alkalma megtapasztalni a repülés élményét. Az idei tanévben nagy izgalommal készültek az útra.    
Dunaszerdahelyi sikerek a magyarországi gasztronómiai versenyen
Versenynapjukon elsők, összetettben másodikok lettek a Kukkonia Hospitality Talent képzésen résztvevő szakácstanoncok a magyarországi Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) által szervezett gasztroversenyen.
Nyelvi sokszínűség és kreativitás jellemezte 2023. szeptember 26-án a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Középfokú Sportiskola osztálytermeit és folyosóit. A nyelvek európai napja alkalmából, a hagyományokhoz híven, idén is megrendezték a számos tanulási kompetenciát igénylő, a diákok körében rendkívül népszerű vetélkedőt.
2023 júniusában tizenhetedik alkalommal látogatták meg francia testvériskolájukat a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Középfokú Sportiskola diákjai és tanárai.
A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola vendéglátóipari tanulmányi szakán tanuló diákok szakmai érettségi vizsgájának gyakorlati része egy igazán különleges és mesés esemény volt. A leendő gasztronómiai szakemberek "Utazás Meseországba“ címmel ültetett állófogadásra hívták meg tanáraikat, szüleiket és nem utolsó sorban a vizsgabizottságot.

Oldalak