Back to top

Pozsonyban jártunk

A SPOJENÁ ŠKOLA Námestie sv. Štefana 1533/3, Dunajská Streda – KÖZÖS IGAZGATÁSÚ ISKOLA III. B idegenforgalmi szakon tanuló diákjai 2021. szeptember 28-án szakmai gyakorlaton vettek részt hazánk fővárosában.
Az idegenvezetés már az autóbuszban elkezdődött, társaikkal ismertették Pozsony történelmét, közlekedését és egyéb hasznos tudnivalókat a városról.
A program a pozsonyi várnegyedben folytatódott. A résztvevők megcsodálták a kilátást, a hidakat, a várat és a Szlovák Köztársaság parlamentjének épületénél ismertették a Szlovákia jogrendszerével és jelenlegi politikai vezetésével kapcsolatos információkat. Mivel az időjárás kedvezőtlenre fordult, kipróbálták azt is, hogy egy gyakorlott idegenvezetőnek minden helyzetre kell találnia megoldást. Ellátogattak Dévény várához, ezalatt újra kisütött a nap, így megtekintették az óváros gazdag történelmi emlékeit: a Grassalkovich-, Pálffy- és Erdődy-palotán kívül láthatták a köztéri szobrokat, a Főteret, az Óvárosházát, a Mihály-kaput, a Szlovák Nemzeti Színházat és a belvárosi szállodákat.
A kültéri látnivalók megtekintése és bemutatása után elégedetten és élményekkel gazdagodva indultak haza alkalmi idegenvezetőink.