Back to top

Szántóverseny - Várkony

A Vidékfejlesztési Szakközépiskola farmer szakirányzaton tanuló diákjai november 3-án szakmai versenyen vettek részt.

A résztvevők a következő diákok  voltak: a második osztályból : Bašternák Attila, Gróff Kristóf, és Kalaš Ádám, a harmadik osztályból : Ágh  Dániel, Farkas Márk András, Kalas Lajos, Kelemen László, Szabó Orsolya, és Végh Zétény . 

A gyakorlati nap az  eke beállításával és a szántás begyakorlásával kezdődött . Ezt követően minden diák egy bizonyos terület felszántásával részese lett a szántóversenynek.

A szakmai zsűri értékelte a szántás egyenességét, egyenletességét  és egyéb kritériumokat.

Az iskolai forduló első négy helyezetét a követekező sorrendben határozták meg: az első helyezett: Farkas Márk András, a második Bašternák  Attila, a harmadik Végh Zétény, a negyedik Szabó Orsolya lett.

A szántóverseny  szakmailag érdekes esemény volt.  Az iskola tanulói megmutathatták, hogy milyen gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek, és hogy a traktor és eke szerelvényt milyen módon tudják irányítani. Szerencsére az időjárás és a szántási körülmények is kedvezőek  voltak , így  a verseny jó hangulatban és elfogadható  feltételek mellett  sikeresen megvalósult. A diákok jó tapasztalatokkal és új élményekkel gazdagodva térhettek vissza az iskolapadba, hogy elméleti tudásukat is tovább gyarapítsák.